VANG kennisbijeenkomst 'Afvalcoaches'

Na het succes van de vorige VANG Kennisbijeenkomst in april, waarin verschillende afvalcoach-trajecten werden gedeeld, organiseren we eenzelfde type bijeenkomst op dinsdag 26 september, waarbij drie nieuwe aanpakken de revue passeren.

Hieronder vindt u een korte beschrijving van de aanpakken die aan bod komen.

  • Met de slogan ‘een stad zonder afval’ zet gemeente Almere hergebruik en recycling centraal. Afvaladviseurs van Stadsreiniging vormen promotieteams met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij informeren bewoners over afvalscheidingsmogelijkheden op markten, evenementen en soms bij mensen thuis.
  • In gemeente Vlaardingen heeft afvalinzamelaar Irado een kleinschalig maar intensief afvalcoachproject opgezet, waarbij betrokken bewoners van twee hoogbouwflats worden ingezet om hun buurtbewoners te informeren en adviseren over afvalscheiding.
  • Afvalinzamelaar ACV zet afvalcoaches in bij meerdere gemeenten. Door het gesprek aan te gaan met mensen over de manier waarop zij hun afval aanbieden proberen ze de buurt netjes te houden én afvalscheiding te stimuleren. Afvalcoaches worden bijvoorbeeld ook ingezet bij ondersteuning van een ‘afval-challenge’ in Wageningse studentenflats.

Onder het genot van een broodje is er na de presentaties tijd om uw vragen over een specifiek afvalcoachtraject beantwoord te krijgen.

Een gedetailleerd programma volgt binnenkort. U kunt zich wel alvast aanmelden voor deze VANG Kennisbijeenkomst.

Datum en tijdstip:
2017-09-26T09:00:00 2017-09-26T13:00:00
Locatie:
Nader te bepalen
Adres:


Aanmeldperiode: