26 oktober 2017: The Green Village

De Young Professionals uit de afvalbranche verzamelden zich voor deze bijeenkomst bij de TU Delft. De middag was hier tweeledig: na uitleg over en een rondleiding bij The Green Village ging iedereen aan de slag met een inspirerende case.

IMG-20171106-WA0004

Serge Santoo, manager Marketing, Communication & Co-creation bij The Green Village, opende de middag. Centraal in zijn verhaal stond The Green Village; een regelluwe zone net naast de TU Delft. Studenten en bedrijven krijgen hier de mogelijkheid hun nieuwste innovaties ‘in het echt’ te testen. Op deze manier haalt de TU Delft de nieuwste ontwikkelingen uit het laboratorium, wat het ontwikkelproces versnelt. En dat is zeer belangrijk, zo benadrukte Serge: “Het enige wat je weet is dat als je niks doet, je stil blijft staan.”

Na Serges praatje volgde een rondleiding over The Green Village. Zelfs de weg naar het terrein is in thema: men moet een glazen brug over om het terrein te bereiken. Na deze goede introductie volgde een ronde langs onder andere Smart City Hubs (straatlantaarns met sensors), een Office Lab (test hier alle kantoor-innovaties) en de Hardt Hyperloop Test Facility; een 30 meter lange buis waarin de benodigde systemen voor de hyperloop getest worden. Erg inspirerend, en een goede manier om een idee te krijgen van de leefomgeving van de toekomst.

Eenmaal weer binnen, na een verwarmend kopje koffie of thee, bracht Fonteini Setaki de aandacht op plastic. Samen met Panos Sakkas startte zij in 2015 The New Raw, een designbedrijf wat plastic upcycled in 3d-geprint straatmeubilair. Zij presenteerden de case van de middag: hoe zou The New Raw hun proces kunnen opschalen? In twee groepen ging iedereen aan de slag, waarbij al snel verdiepende discussies ontstonden. Een netwerkborrel luidde het einde van de middag in. Onder het genot van een hapje en drankje werd de middag nabesproken en werden toekomstideeën over de branche gedeeld.