Regiobijeenkomst NVRD Noord-Nederland 31 oktober

Presentaties van deze Regiobijeenkomst:

Presentatie Manifest Afvalscheiding Scholen.pdf

Presentatie Afvalvrije Scholen.pdf

Presentatie Afvalscheiden op Basisschool Het Atelier.pdf

Presentatie Nieuwe afspraken verpakkingen.pdf

Presentatie (Van Dijk) Afvalvrije Scholen.pdf

Hieronder de oorspronkelijke uitnodiging:

Het bestuur van de NVRD Regio Noord-Nederland organiseert donderdag 31 oktober 2019 weer een inspirerende Regiobijeenkomst en nodigt u van harte uit voor deze bijeenkomst over

 

Afval scheiden - Jong geleerd is Oud gedaan!’ 

NVRD_logo+vlak_Payoff2017

Gemeenten en (publieke) afvalbedrijven zetten zich volop in om de gescheiden inzameling en recycling van huishoudelijk afval zo goed mogelijk te faciliteren, en met toenemend succes! 

Afvalscheiding houdt echter niet op als je de voordeur verlaat. Ook op school en op het werk hoort afvalscheiding normaal te zijn. Het verschil in regelgeving tussen huishoudelijk afval en bedrijfsafval leidt er echter toe dat er in de praktijk allerlei hindernissen zijn om deze afvalscheiding goed te faciliteren. 

In deze regiobijeenkomst nemen we deze hindernissen onder de loep en kijken we naar wat er wèl kan. Laat je daarom inspireren tijdens onze Regiobijeenkomst van 31 oktober 2019! 

PROGRAMMA: 

  • Manifest gescheiden inzameling bij scholen en de juridische status 
  • Afvalvrije scholen 
  • Basisschool Het Atelier uit Zwolle presenteert ‘de praktijk…’ 
  • Ontwikkelingen verpakkingendossier 

De bijeenkomst wordt na de lunch bij het PSP afgesloten door een bedrijfsbezoek bij het Polymer Science Park. Mireille Kinket (directrice) zal ons welkom heten en rondleiden. Het PSP is dé partner in toegepaste kunststoftechnologie. Door gebruik te maken van de laatste technologie en innovatiekracht biedt het PSP het bedrijfsleven expertise, kennis en ondersteuning om innovaties te realiseren en te versnellen. Dit doen zij rond de thema’s Plastics go circulair (recycling) en 'Plastics get smart'. Mireille licht graag toe hoe dit allemaal in zijn werk gaat - onder andere met een demonstratie waarbij je live kunt aanschouwen hoe men van gerecycled materiaal een product maakt. 

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken verzoeken wij u ons voor 24 oktober 2019 te laten weten of wij u en/of één van uw collega’s op deze bijeenkomst mogen verwelkomen. Neemt u deel aan de lunch en heeft u dieetwensen geeft u dat dan ook aan? Heeft u zich aangemeld, maar bent u verhinderd en heeft u zich niet tijdig afgemeld (uiterlijk 29 oktober - per mail post@nvrd.nl), dan brengen wij daarvoor € 25,-- p.p. in rekening. Wij proberen op deze wijze voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan.