NVRD

De NVRD verenigt Nederlandse gemeenten verantwoordelijk voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte en hun afval- en reinigingsbedrijven

 

04 november 2016Den haag begonnen met 100 dagen afvalvrij

Deze week is Den Haag gestart met een Haagse editie van 100-100-100. Haagse gezinnen gaan 100 dagen lang hun afval zo goed mogelijk te scheiden en waar kan minderen. Voor de Haagse editie hebben meer dan 200 gezinnen zich aangemeld. Het doel: zo min mogelijk restafval produceren en een blijvende gedragsverandering creëren. 100% afval scheiden moet het nieuwe normaal worden.

100-100-100 - Logo

De Haagse editie weet een eigen draai te geven aan het project door per stadsdeel ambassadeurs in te zetten. Op deze manier wordt de uitdaging stadsbreed en door alle lagen van de samenleving uitgevoerd. Het wordt wel benadrukt dat in feite iedereen die meedoet ambassadeur is naar de eigen omgeving.

Den Haag heeft veel potentie om de hoeveelheid restafval te minderen en de deelnemers zijn gemotiveerd. Deelnemer Tieneke geeft aan duurzamer te willen leven met haar gezin door onder andere minder restafval te produceren. “Dat moet toch kunnen? Dat willen we ondervinden en leren. Daarnaast is het natuurlijk leuk om dit samen met onze zoon van 5 jaar te doen. We gaan er een spel van maken!”

Hoeveel kunnen de Haagse gezinnen hun restafval minderen, waar lopen ze tegenaan? En welke goede oplossingen en tips geven ze elkaar?

Het is allemaal te volgen online via denhaag.100-100-100.nl.

Share |