Werkbezoek Eindhoven: afstemming inrichting en beheer openbare ruimte

Inrichting, realisatie en beheer van de openbare ruimte zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Indien er in het ontwerp onvoldoende rekening is gehouden met het beheer, gaat dit zeker problemen – en vaak extra kosten – opleveren. Het is dus zaak deze aspecten goed op elkaar af te stemmen. Gelukkig gebeurt dit in een aantal gemeenten al, zoals in de gemeente Eindhoven. Daarom organiseren we een werkbezoek naar Eindhoven om te horen en zien hoe men hier werkt, hoe men de afstemming heeft geborgd en natuurlijk wat de resultaten zijn. We hopen dat u van elkaar kunt leren en zo verder komt in uw eigen werkpraktijk.

Dit werkbezoek wordt georganiseerd door de NVRD, samen met de gemeente Eindhoven en Stadswerk. Het is bedoeld voor medewerkers van gemeenten, zowel vanuit de disciplines ontwerp en inrichting als beheer. De bijeenkomst is kosteloos. Het aantal aanmeldingen is beperkt.

 

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor deze bijeenkomst aangezien het maxiumum aantal deelnemers is bereikt.

Datum en tijdstip:
2017-09-13T13:00:00 2017-09-13T16:30:00
Locatie:
AG Zaalverhuur
Adres:
Parklaan 93
Eindhoven
Aanmeldperiode:
2017-07-03T09:00:00 2017-08-07T17:00:00

Programma

13.00 uur            Ontvangst van koffie/thee

13.30 uur            Start programma

13.35 uur            Toelichting van de gemeente Eindhoven op hun werkwijze. Antoinet Grips (programmaleider openbare ruimte), Bjorn Hamers (afdelingshoofd stads- en gebiedsbeheer) en Arjan uit het Broek (adviseur openbare ruimte) vertellen over de Eindhovense aanpak met onder andere aandacht voor de beheertoets en hoe je deze manier van werken borgt in de processen. Ze gaan graag met de gasten in gesprek om van elkaar te leren.

14.30 uur            Naar buiten; zelf zien en ervaren wat er goed gaat, en wat beter kan. We bezoeken onder andere het NRE-terrein, een voormalig industrie- en havengebied dichtbij de binnenstad dat wordt her ontwikkeld tot woon- en werkplek.

15.30 uur            Plenaire terugkoppeling

16.00 uur            Afsluiting, mogelijkheid om nog iets te drinken aan de bar