VNG bestuurdersbijeenkomst: Haal meer uit afval

Naar 100 kilo restafval per inwoner per jaar en 75% scheiding van huishoudelijk afval in 2020. Dat is de ambitie van de VNG, NVRD, het ministerie van IenW en Rijkswaterstaat. Maar hoe pak je dit aan nu de tijd dringt? Hoe creëer je draagvlak bij inwoners, bestuur en raad voor nieuw beleid en ingrijpende maatregelen? Hierover gaan we graag met u in gesprek.

Veel gemeenten zijn in de afgelopen jaren met VANG-beleid (Van Afval naar Grondstof) aan de slag gegaan. Sommige hebben laten zien dat het mogelijk is om in één keer een grote slag te maken. Wethouders van drie van deze gemeenten krijgen op 24 januari het podium en delen het verhaal achter hun succes. Wat hebben zij gedaan, wat bepaalde het succes en welke barrières hebben ze daarbij overwonnen?

Onder leiding van NVRD directeur Olaf Prinsen zoomen we in een panelgesprek met onder meer staatssecretaris Stientje van Veldhoven en NVRD voorzitter Han Noten verder in op de keuzes die gemeenten kunnen maken. Aan het eind van deze middag heeft u alle handvatten om meer uit afval te halen.

Een middag om niet te missen. Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt. 

Sprekers onder meer:

Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris), Olaf Prinsen (NVRD), Han Noten (burgemeester van Dalsen, voorzitter NVRD), Harry Scholten (wethouder gemeente Hof van Twente), Marco Verloop (wethouder gemeente Veenendaal).

Informatie:

  • Doelgroep: alle bestuurders van gemeenten met meer dan 150 kilo restafval per inwoner. Als u graag uw ambtenaar meeneemt, is deze van harte welkom.
  • Datum en tijd: 24 januari 2019, van 15:30-20.00 uur (inclusief diner)
  • Locatie bijeenkomst: 7AM, Buitenhof 47, Den Haag. Diner is in Instock, Buitenhof 36 (5 min. Lopen)
  • Kosten: geen
Datum en tijdstip:
2019-01-24T15:30:00 2019-01-24T20:00:00
Locatie:
7AM
Adres:
Buitenhof 47
Den Haag
Aanmeldperiode: