Gemeentelijk Grondstoffencongres 2022

De rol van gemeenten bij de aanpak en agendering van problemen in de verschillende grondstofketens: laten we het voor onze inwoners eenvoudig en uitlegbaar houden.

Grondstoffencongres 2022 logo

 

Dat is de centrale oproep tijdens het Gemeentelijk Grondstoffencongres op 24 maart 2022. Juist in de afgelopen periode is het vitale belang van een goed afvalbeheer extra duidelijk geworden. Niet alleen is de inzameling van de verschillende grondstoffen gewoon doorgegaan, ook was er een duidelijke stijging van de hoeveelheid ‘huishoudelijk’ afval door al het thuiswerken, thuis leren en thuis winkelen. Daarnaast is zichtbaar geworden waar de belangrijkste knelpunten in de verschillende grondstofketens zitten en welke instrumenten gemeenten en hun nieuw gekozen gemeenteraden hebben om hier invloed op uit te oefenen. Daarom staat de rol van gemeenten bij de aanpak en agendering van problemen in de verschillende grondstofketens centraal tijdens dit Grondstoffencongres.

In Hart van Holland in Nijkerk draait het op 24 maart daarom een dag lang om de vraag wat gemeenten kunnen doen en organiseren om samen met inwoners en andere ketenpartners tot meer en kwalitatief betere afvalscheiding en hergebruik van grondstoffen te komen.

Aanmelden via VNG Connect

Datum en tijdstip:
2022-03-24T09:30:00 2022-03-24T18:00:00
Locatie:
Hart van Holland
Adres:

Nijkerk
Aanmeldperiode: