De VANG-academie GFT gaat in mei 2024 van start! Tijdens de VANG-academie word je in vier dagen gedurende het jaar bijgepraat over alle relevante onderwerpen op het gebied de inzameling en verwerking van GFT. In deze editie is slechts plek voor 15-20 deelnemers dus meld je snel aan.

Daarnaast ga je ook actief aan de slag met een plan van aanpak voor verbetering van de inzameling en verwerking van GFT binnen je eigen gemeente of publieke bedrijf. Tijdens de trainingen kun je ook leren van de ervaringen van andere deelnemers. Na afronding van de VANG-academie heb je de instrumenten in handen en de vaardigheden en kennis in pacht, om de inzameling en verwerking in jouw gemeente zowel kwalitatief als kwantitatief te optimaliseren.

De academie is vorig jaar door de deelnemers beoordeeld met een gemiddelde van een 8. De deelnemers vonden de academie bijzonder waardevol met duidelijke, leervolle en praktische informatie met handelingsperspectief.

Programma
De VANG-academie start op de eerste dag met een uitgebreide introductie in de GFT-keten waarbij de kwantiteit en kwaliteit van GFT centraal staan. Vervolgens breng je de stand van zaken rond GFT-inzameling- en verwerking binnen je eigen gemeente in kaart. Op dag twee kijken we naar de instrumenten voor gemeenten om GFT-inzameling te verbeteren. Er wordt hierbij onder andere gekeken naar het gedrag van inwoners, maar ook zal er tijdens deze dag gekeken worden naar aanbestedingen en contractmanagement. Dag drie staat in het teken van het GFT-verbeterplan voor jouw specifieke situatie, zodat je vervolgens met de implementatie van het plan aan de slag kunt in jouw gemeente. Op dag 4 bespreken alle deelnemers hun plan van aanpak en eventuele vorderingen in de uitvoering.

Doelgroep
De academie is voor iedereen die aan de slag wilt met de kwantiteit en kwaliteit van GFT in zijn of haar gemeente, zowel geschikt voor startende als meer ervaren beleidsmedewerkers.

Data
De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht op 8 mei, 26 juni, 4 september en 4 december.

Meld je nu aan!

VANG Academie Textiel

Impressie