Tijdens de gratis VANG Academie praten wij je in vier dagen bij over alle relevante onderwerpen op het gebied van textielinzameling en -verwerking. Van inzamelmiddelen, kwaliteit, communicatie en handhaving tot sortering en aanbestedingen.

Gelijktijdig ga je actief aan de slag met een plan van aanpak voor verbetering van de textielinzameling en -verwerking binnen jouw eigen gemeente of jouw publieke bedrijf. De experts van Rijkswaterstaat en NVRD ondersteunen je hierbij, terwijl je ook kunt leren van de ervaringen van andere deelnemers. Na afronding van de VANG Academie heb je de kennis en instrumenten in handen om de inzameling en verwerking van het textiel in jouw gemeente, zowel kwalitatief als kwantitatief, te optimaliseren.

Voor wie?
De academie is voor iedereen die aan de slag wilt met de kwantiteit en kwaliteit van Textiel in zijn of haar gemeente. Deze cursus is zowel geschikt voor startende als voor ervaren beleidsmedewerkers.

Programma
Hieronder lees je meer over de invulling van de 4 cursusdagen.

16 maart - Excursie

We starten met een excursie, een uitgebreide introductie in de textielketen en een update over de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor textiel. Vervolgens breng je de stand van zaken rond textielinzameling en -verwerking binnen jouw eigen gemeente in kaart. Je wordt daarbij geholpen door zowel een handboek als een werkboek.

16 mei - Verdieping

Op dag 2 komen inzamelmiddelen, transport, communicatie & gedrag, handhaving en aanbestedingen & contracten aan de orde. Naar aanleiding van dag twee ga je aan de slag met een verbeterplan voor textiel.

15 juni - Coachingsessie

Op dag 3 bespreken we jouw verbeterplan en waar mogelijk scherpen we deze aan, zodat je vervolgens met de implementatie van het plan van aanpak aan de slag kunt. Je wordt daarbij geholpen tijdens een 1-op-1 coachingsessie.

9 november - Terugkomdag

Op de vierde en laatste dag bespreken we met elkaar de stand van zaken van ieders plan van aanpak en sluiten we de cursus gezamenlijk af.

Houd onze website in de gaten voor de volgende editie van de VANG Academie Textiel.