Regiobijeenkomst Noord

Op donderdag 29 februari organiseert het bestuur van de NVRD Regio Noord-Nederland een Regiobijeenkomst over ‘Circulair gebouwde gemeentewerf en Grondstoffencentrum’.

De gemeente Noordenveld heeft vanaf de herindeling in 1998 gebruikgemaakt van de voormalige drie gemeentewerven. Vorig jaar is er een nieuwe gemeentewerf en Grondstoffencentrum gebouwd. Wij nemen je mee in het proces van inkoop en realisatie tot aan innovatief gebruik van de milieustraat van de toekomst.

Programma

09:30

Ontvangst gemeentewerf Noordenveld

09:55

Opening door Miriam Hall (voorzitter)

10:00

Ontwikkelingen NVRD

10:15

Circulair inkopen vanuit een DBM-principe (Design, Build, Maintain). Hoe doe je dat eigenlijk?

Presentatie Esther Pontjodikromo, Partner Holland Inkoop Professionals Noord. Esther heeft het inkoopproces voor de nieuwe gemeentewerf en het grondstoffencentrum begeleid. De uitgangspunten hierbij waren circulair en DBM.

10:45

Pauze

11:00

Circulair bouwen van de gemeentewerf en het grondstoffencentrum. Hoe is dat gerealiseerd?

Jan Louwes, projectleider vanuit de gemeente Noordenveld. Na het gunnen van een opdracht, moet er ook nog gebouwd worden. Welke ervaringen hebben we opgedaan met circulair bouwen en met de DBM-systematiek in dit project?

11:30

Meer dan een container voor kringloopspullen!

In de gemeente Meierijstad bouwden ze de milieustraat om tot een heuse drive-thru. Doel is het meer en beter sorteren van het grof restafval. Kringloopbedrijf Het Goed is hierbij één van de partners. Heidi Pronk, bedrijfsleider bij Het Goed, deelt de ervaringen en gaat in op de vraag hoe kringloopbedrijven kunnen bijdragen aan meer hergebruik van op milieustraten aangeleverde spullen.

12:00

Rondleiding door de gemeentewerf en het Grondstoffencentrum

13:00

Lunch

13:45

Afsluiting

Routebeschrijving Ekkelkamp
Wanneer je via Google Maps navigeert, toets je Ekkelkamp 2 in Roden in. Mocht je een wat ouder navigatiesysteem hebben en Ekkelkamp niet worden herkend, toets dan Dwazziewegen 23 in Roden in. De nieuwe werf ligt daar tegenover.