Vrijdag 1 september kwam Regio West bij elkaar voor een adrenalineverhogende bijeenkomst in Rotterdam.

De bijeenkomst werd geopend door Pieter Kaltner (voorzitter regiobestuur, HMS), gevolgd door een toelichting van Ralph Peters (NVRD) over actuele onderwerpen, waar het onder andere ging over de laatste ontwikkelingen rondom de lachgasproblematiek.

Daarna werden de deelnemers in twee groepen verdeeld voor een tweetal excursies. De eerste groep kreeg inzicht in de nieuwe economische benaderingen binnen de metaalsector, verzorgd door In2Waste en A&M Recycling BV. De tweede groep werd meegenomen door een samenwerking tussen het Kringloopwarenhuis Het Goed en Opnieuw & Co Kringloopwarenhuizen in Rotterdam. Hier lag de focus op de textielsector en het streven naar het behoud van waardevolle grondstoffen. Bijzonder was de nadruk op de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die betrokken worden bij het sorteerproces. Beide excursies boden een duidelijk beeld van hoe moderne bedrijven hun activiteiten aanpassen in het licht van een circulaire economie.

De dag had ook een adrenaline verhogend element, waarbij ‘versnellen’ centraal stond. Dit was zowel symbolisch bedoeld, in het kader van de doelen voor 2030, als letterlijk. De deelnemers kregen de kans om de Wereldhavendagen vanaf het water te bekijken. Hoewel een plotselinge wolkbreuk de dag dreigde te verstoren, lieten de deelnemers zich niet ontmoedigen.

Samenvattend was de bijeenkomst een verrijkende mix van kennisdeling, netwerkmogelijkheden en plezier. De nadruk op de overgang naar een circulaire en inclusieve economie, met concrete voorbeelden uit verschillende sectoren, maakte het evenement bijzonder waardevol voor alle aanwezigen.

 

Meer evenementen

  • Nationaal Gladheidbestrijdings-congres 2024

  • Gemeentelijk Grondstoffen-congres 2024

  • Week van de AfvalHelden 2024

  • FuckUp Night Young NVRD

  • Regiobijeenkomst Noord

  • VANG Textielcongres 2024

  • Studiereis 2024

  • Succesvol PMD én OPK congres: samen op weg naar betere kwaliteit