Studiereis 2024

Na de succesvolle studiereizen naar onder andere Oslo, Milaan, Wenen en Antwerpen is de studiereis terug van weggeweest! 

Dit keer brengt de studiereis ons naar Münster in Duitsland. We kijken ernaar uit om samen met jou een kijkje te nemen bij onze Duitse collega’s. De opzet van de studiereis blijft vertrouwd en bevat interessante werkbezoeken, de gelegenheid tot netwerken en de mogelijkheid om te genieten van de stad Münster. Wees er snel bij, want er is slechts ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

We leggen momenteel de laatste hand aan een leerzaam en inspirerend programma aan verschillende bedrijven, gemeenten en organisaties op het gebied van afvalbeheer, recycling en circulaire economie.

Programma

09:00

Welkom in Münster

We beginnen ons avontuur bij Abfallwirtschaftsbetriebe Münster (AWM), verwelkomd door onze collega's van de Verband Kommunaler Unternehmen (VKU). Hier zullen we inzicht krijgen in de uitmuntendheid van het Duitse afvalbeheersysteem en specifieke initiatieven in en rondom Münster ontdekken. Samen met Twence zullen we de kracht en potentie van Nederlands-Duitse samenwerking onderzoeken onder het thema: "Twence-Münster: samen voor een duurzame Euregio!". Verwacht een inspirerende dag gevuld met leerzame presentaties, vruchtbare discussies en een showcase van hoe afval een brug slaat tussen landen en als een krachtige energiebron dient. Na een dag vol nieuwe kennis, zullen we genieten van de lokale gastvrijheid en specialiteiten tijdens een gezamenlijk diner met VKU.

Op deze studiereis zijn algemene voorwaarden van toepassing, deze vind je hier.