Op 22 juni 2022 was het dan zover: tijd voor de Vakdag in het Nationaal Militair Museum. Ongeveer 100 bezoekers gingen aan de slag met het thema ‘veiligheid’. Dit deden zij onder andere door met elkaar in gesprek te gaan tijdens een paneldiscussie, een aikido training te volgen en de nieuwste voertuigen te leren kennen.

​Ondanks de drukte op de wegen rondom Soest, stonden de eerste deelnemers om kwart voor acht voor de deuren van het Nationaal Militair Museum. Voor de sponsoren was het nog iets vroeger: al om half zeven stonden de eerste van hen klaar om het terrein te betreden. “Normaal sta ik om vijf uur op, nu om vier uur. Dus veel verschil maakt het niet,” aldus Cleo Manni (Reinis).

In gesprek over veiligheid
Met iedereen verzameld in het auditorium opende dagvoorzitter Frans Miggelbrink het gesprek over veiligheid. Drie experts vormden het panel: Gerard Steenbrink (RMN), Ronald Hilkman (Rd4) en Paul van Ketten (SPA groep). Zij deelden hun eigen ervaringen en gingen in gesprek met de zaal. En die was niet bang haar mening te geven. Bij de stelling ‘Veiligheidsregels maken het werk uitvoeren vaak moelijker’, was de boodschap duidelijk: “regels zijn nodig, maar nog veel belangrijker zijn rust, ervaring en goed in de gaten houden wat er om je heen gebeurt.”

Interactief aan de slag met workshops
De deelnemers verdeelden zich gedurende de dag over drie workshops. Aikido-trainers Sander Saers en Marco Tichelaar brachten de deelnemers in drie kwartier de eerste kneepjes van deze verdedigingstechniek bij.

Bij Paul van Ketten bepaalde het lot waar de deelnemers mee aan de slag gingen. Drie kaartjes met daarop een persoon, locatie en situatie vormden steeds de context voor zijn workshop communicatie. Een actrice speelde telkens de ‘lastige’ bewoner. Dit deed ze met zoveel overtuiging dat zelfs de beveiligers even poolshoogte kwamen nemen. Aan de deelnemers de taak het gesprek met deze bewoner tot een positief en constructief einde te brengen.

Bij de derde workshop, speeddaten met voertuigen, gingen de deelnemers langs bij alle sponsoren. Zij toonden hun nieuwste voertuigen en vertelden over de laatste ontwikkelingen. Hoe ga je daarmee veilig de weg op en hoe kan een voertuig helpen de veiligheid te bevorderen?

Björn Kuipers sluit af
Halverwege de middag bewoog iedereen zich weer richting het auditorium voor oud-scheidsrechter Björn Kuipers. Hij wist zelfs de niet-voetballiefhebbers te inspireren met zijn verhaal over presteren onder druk, besluiten nemen in ‘a split second’ en omgaan met grote persoonlijkheden. Hij sprak zijn waardering uit voor alle medewerkers in onze branche, zeker aangezien zij, net als hij, soms met lastige situatie te maken krijgen. Hij riep ook op om te genieten van het mooie en belangrijke werk dat we in onze branche doen.

Met een dankwoord van Frans was het om 15.00 uur tijd voor een afsluitende borrel. Daarna ging een groot deel op weg naar huis om de drukte voor te zijn. Anderen namen nog een kijkje in het museum. Namens de NVRD en O&O Fonds GEO willen we alle deelnemers en sponsoren graag bedanken voor deze mooie dag!

Gelukkig hebben we de foto's nog

Sponsoren

Voorgaande events

  • Regio West op bezoek bij RSC Schiphol

  • StAA Jaarcongres 2024

  • Nationaal Gladheidbestrijdings-congres 2024

  • Gemeentelijk Grondstoffen-congres 2024

  • Week van de AfvalHelden 2024

  • FuckUp Night Young NVRD

  • Regiobijeenkomst Noord

  • VANG Textielcongres 2024