Week van de AfvalHelden 2024

Tijdens de Week van de Afvalhelden, de eerste volle week van maart, zet Nederland de medewerkers uit onze sector in het zonnetje. Want bij wind en regen, in tijden van crisis, ‘s nachts en op feestdagen: het werk van onze #AfvalHelden gaat altijd door. En maar goed ook, want zonder hen zou ons land een stuk minder schoon, gezond en veilig zijn. Hun werk doet ertoe! 

In heel Nederland zetten zo’n 30.000 medewerkers zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het draaiende houden van milieustraten, het schoonhouden van onze straten, plantsoenen en riolen, het vervoeren van ons afval en het recyclen en verwerken ervan. Tijd om hen in het zonnetje te zetten!

Doet jouw organisatie al mee?
Al meer dan 100 organisaties doen mee met de Week van de AfvalHelden. Van Leeuwarden tot Maastricht en van Nijmegen tot Den Helder. Van afvalverwerkers tot inzamelaars en uitzendbureaus. Klik hier om je aan te melden!

Als deelnemende organisatie bepaal je helemaal zelf wat je organiseert en wanneer je dit organiseert. Doe je iedere dag iets of pak je op één dag helemaal uit? Richt jij je vooral intern op jouw medewerkers of kies je er ook voor om inwoners te betrekken? Ga je voor een leuke activiteit of een lekkere traktatie?

Om je hierbij te helpen hebben we al veel informatie voor je verzameld.

  • Klik hier voor inspirerende initiatieven van andere organisaties
  • Klik hier voor onze toolbox met handige tools
  • Klik hier voor wat inwoners zelf kunnen doen

Kijk voor alle informatie op www.weekvandeafvalhelden.nl

De Week van de AfvalHelden is een initiatief van Vereniging Afvalbedrijven, Transport Logistiek Nederland / SOOB en de NVRD.