Donderdag 22 juni vond de tweede Young NVRD-bijeenkomst van het jaar plaats. Dit keer bij afvalbedrijf Verhoeven in Tilburg.

Directeur Hugo Beute presenteerde hoe zij ooit waren zij begonnen in de bouwafval- en grondwerkzaamheden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot meerdere locaties en vele afvalstromen. Vooral de werkzaamheden van de duurzame tak konden natuurlijk genieten van de belangstelling van de Young NVRD’ers.

Ongelukkige afvalstromen
Verhoeven recyclet veel ‘ongelukkige’ afvalstromen waar nog geen duidelijk circulaire route voor beschikbaar is. Denk aan afgekeurde plastic schorten voor de zorg, helaas allemaal per stuk verpakt en ingepakt in kleine dozen. Of overgebleven tuinmeubels die expliciet vernietigd moeten worden. Het team van Verhoeven pakt deze stromen stuk voor stuk uit, demonteert het nodige en scheidt de resulterende afvalstromen. In de zomerse stortbui kreeg Young NVRD dit allemaal te zien, samen met de sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval.

Twee casussen
Vervolgens ging de Young NVRD aan de slag met twee casussen: meubelrecycling en pyrolyse. Bij beide vraagstukken werden de kritische punten uitgelicht én opgelost. Zo zou de meubel business case een stuk makkelijker worden als inwoners de meubels al gedemonteerd aanleveren. Dat is handig voor transport en hiermee bespaar je een groot deel van het werk.

Young NVRD beoordeelde pyrolyse als een techniek waarmee de huidige lineaire afvalstromen nog nuttig hergebruikt kunnen worden t.o.v. verbranding. Festivalbekers, grote bedrijfsverpakkingen of kunststofonderdelen van bedrijfsafval zou er goed in kunnen.

Tijdens de borrel werd nagepraat en alvast vooruitgekeken naar de volgende bijeenkomsten.

 

Meer evenementen

  • Regio West op bezoek bij RSC Schiphol

  • StAA Jaarcongres 2024

  • Nationaal Gladheidbestrijdings-congres 2024

  • Gemeentelijk Grondstoffen-congres 2024

  • Week van de AfvalHelden 2024

  • FuckUp Night Young NVRD

  • Regiobijeenkomst Noord

  • VANG Textielcongres 2024