NVRDEventsBijeenkomst

Skip Navigation LinksBijeenkomst

Events

b4dc476c-8d5c-4d09-897c-58b30bf97fb8

Regiobijeenkomst Zuid - Meten is weten, het belang van data in afvalbeheer

Omschrijving

Data vormt een steeds belangrijkere basis voor beleid en bedrijfsvoering. Zeker met het verschuiven van de ambities van afvalscheiding naar recycling en de toegenomen aandacht voor kwaliteit. De behoefte aan data wordt groter en ook de mogelijkheden voor het verkrijgen van gegevens nemen toe. Op de regiobijeenkomst staan enkele concrete voorbeelden uit de branche centraal.
 
  • Mark Veenhuizen is voorzitter van de PKO-werkgroep inzameling en geeft een toelichting op de verkenning naar de optimalisatie van de PMD-inzameling. Welke factoren zijn nu echt van invloed op de kwaliteit van PMD?
  • Folkert Starreveld van CyclusManagement verzorgt al jaren de NVRD Benchmark Huishoudelijk Afval waarin steeds meer de nadruk wordt gelegd op circulaire indicatoren en daadwerkelijke recycling. Wat leveren deze nieuwe inzichten op?
  • Addie Weenk van Rijkswaterstaat geeft een overzicht van de mogelijkheden van nieuwe technieken om de kwaliteit van grondstoffen als GFT te beoordelen. Aan bod komen technieken en pilots op het gebied van cameraherkenning en artificial intelligence.
  • Piet van Oirschot van de BAT in Tilburg verzorgt een toelichting op het project Verbeteren Afvalscheiding hoogbouw. Hiervoor is een dashboard ontwikkeld waarbij per hoogbouwcomplex de kenmerken in kaart worden gebracht en de prestaties worden vergeleken om zo het effect van maatregelen te monitoren.
 
Een interessant inhoudelijk programma. Maar dan zijn we er nog niet. We zijn namelijk te gast bij PeelPioneers. PeelPioneers brengt circulariteit in de praktijk en produceert waardevolle ingrediënten uit citrusschillen die overblijven na het persen van verse jus. Deze zijn geschikt voor bijvoorbeeld vegetarische hamburgers, custard, brood, bitterballen, yoghurt, softijs en nog veel meer. Bij PeelPioneers krijgen we een toelichting op het initiatief, ervaren we een mini tasting en krijgen we een rondleiding door ‘de fabriek’.

Aanmelden
Heb je niet de mogelijkheid om je aan te melden, maar is jouw organisatie wel lid van de NVRD en ben je werkzaam in regio Zuid? Neem dan contact met ons op via post@nvrd.nl

 

Programma

Programma:
    12.00 - 13.00 uur: Ontvangst met lunch in de Jamfabriek
    13.00 - 14.30 uur: Inhoudelijke presentaties over data gestuurd afvalbeheer
    14.30 - 16.00 uur: Bedrijfsbezoek PeelPioneers (inclusief mini tasting en rondleiding)  
    16.00 - 16.30 uur: Afsluitende borrel in de Jamfabriek
 

Details

NaamRegiobijeenkomst Zuid - Meten is weten, het belang van data in afvalbeheer
DatumDon - 2 Maart 2023
Tijd12:00 - 17:00 uur
LocatieDe Jamfabriek, Helftheuvelweg 11, 5222 AV 's-Hertogenbosch
 
Alleen voor genodigden


Meer events

Bekijk ook de andere events die wij organiseren op de overzichtspagina: