De één leest alle reclamefolders grondig door op zoek naar een goede aanbieding, terwijl de ander de folders regelrecht bij het oud papier gooit. Zonde natuurlijk!

Momenteel krijgen inwoners de folders veelal standaard in de brievenbus en kunnen zij met een sticker aangeven dat ze géén reclamedrukwerk willen ontvangen. Een effectievere manier om de hoeveelheid onnodige reclamefolders te verminderen is echter het introduceren van de ‘ja/ja-sticker’ in jouw gemeente. Bij dit opt-in systeem werkt het namelijk net andersom en geven inwoners het aan als ze wél reclamedrukwerk willen ontvangen. Zonder sticker ontvangen inwoners dan dus géén ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Lees alles over wat dit systeem inhoudt en hoe je het ook in jouw gemeente kan invoeren in:

Handreiking

Introduceren ‘ja/ja-sticker’

Bekijk ook deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen over de invoering van de ‘ja/ja-sticker’. Mocht het in jouw gemeente nog niet mogelijk zijn om dit opt-in systeem in te voeren, stimuleer dan het gebruik van de ‘nee/nee-sticker’. Deze kan je meesturen met een afvalpas of aanbieden bij de balie in het gemeentehuis.