IMGP9833_

ISWA Scholarship Programme

Kinderen die spelen en werken op een actieve vuilnisbelt is een gevaarlijke, ongezonde en onethische situatie. Dat weet iedereen. En toch gebeurt het nog steeds in ontwikkelingslanden over de hele wereld. International Solid Waste Association (ISWA) wil hier iets aan doen, door een nieuwe generatie jonge kinderen educatie te bieden.

Vuilnis inwisselen voor educatie
Om dit mogelijk te maken is het ISWA Scholarship Programme in het leven geroepen. Het programma richt zich op kinderen die eerder afval sorteerden op twee vuilnisbelten in Nicaragua: Nueva Vida en La Chureca. Momenteel kunnen al tientallen kinderen een opleiding voor twee jaar gefinancierd krijgen door het Scholarship Programme. Dit is inclusief boeken, uniformen, transport, gezinstoeslagen, administratiekosten en psychologische begeleiding.

Persoonlijke zorg
Voor de organisatie en uitvoering van dit project werkt ISWA samen met fotograaf Timothy Bouldry, die het ISWA Scholarship Programme ter plaatse beheert en begeleidt. Timothy fotografeert en rapporteert al 8 jaar lang vuilnisbelten, niet alleen in Nicaragua maar ook in Haïti, Venezuela, India, Bangladesh en Colombia. Een belangrijk doel van zijn werk is het presenteren van de leefomstandigheden, gezondheidsrisico’s en economische onrechtvaardigheden die het werk op stortplaatsen met zich meebrengt. In Nicaragua heeft Timothy inmiddels belangrijke relaties opgebouwd met gezinnen die op ‘zijn’ stortplaatsen in Nicaragua leven en helpt hij hen waar hij kan. Een ontmoeting tussen ISWA en Timothy in 2015 heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het ISWA Scholarship Programma is ontstaan. Meer informatie over het ISWA Scholarship Programme is te vinden op de website van ISWA en op de website van Timothy Bouldry.

Als National Member van ISWA wil de NVRD graag ondersteuning bieden door het Scholarship Programme onder de aandacht te brengen bij onze leden.

Wilt u ISWA ook helpen om meer kinderen van de vuilnisbelt in de schoolbanken te krijgen? U kunt een donatie overmaken naar onderstaand rekeningnummer. Medio 2018 overhandigen wij een cheque met het totaalbedrag aan ISWA. Dank u wel!

IBAN: NL32 ABNA 0517 117 169
BIC: ABNA NL2A
o.v.v. "ISWA + [uw naam] + [uw emailadres]"

iswa kids and antonis2

Antonis Mavropoulos (president van ISWA) op bezoek bij kinderen van het ISWA Scholarship Programme in Nicaragua