Corné van Dooren van het Voedingscentrum vertelt over hoe men voedselverspilling tijdens de feestdagen kan voorkomen. Door slim te kopen, koken en restjes te gebruiken vier je kerst verspillingsvrij. Ook vertelt Corné over de cijfers en de impact van voedselverspilling. Het Voedingscentrum meet jaarlijks de aantal kilo’s voedselverspilling in het restafval en gft afval via sorteerproeven. Kunnen we deze feestdagen kilo’s afval afvallen door voedselverspilling tegen te gaan?

Eric Alberts, regio bedrijfsleider bij Het Goed vertelt tijdens deze talk over de bijdrage van kringlopen aan duurzamere feestdagen. Het Goed heeft bijvoorbeeld Green Friday (in plaats van Black Friday) georganiseerd. Door tweedehands inkopen doen voor de feestdagen bespaar je per kilo hergebruik, 1 kilo Co2 uitstoot. Hoe organiseert Het Goed deze initiatieven? Hoe werkt een kringlooporganisatie aan een duurzamere en inclusieve samenleving? En hoe kunnen kringlopen bijdragen aan landelijke en lokale gemeentelijke doelstellingen?

 

Meld je nu kosteloos aan voor dit webinar.