De gezamenlijke inkoopkracht van de leden van de NVRD gebruiken om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en circulariteit. Met die gedachte werd in 2017 het project ‘Wij maken werk van circulair’ gestart.

Het project leverde onder andere aanbestedingsstukken op voor de aankoop van circulaire minicontainers. De stukken werden in de afgelopen jaren door veel NVRD leden gebruikt.

Inmiddels zijn we alweer heel wat jaren verder. Hoog tijd dus voor een update én een uitbreiding van deze aanbestedingsstukken. Het resultaat mag er zijn. De geheel vernieuwde aanbestedingsstukken voor circulaire rolcontainers zijn nu beschikbaar. “Circulaire rolcontainers” omdat de stukken niet alleen gebruikt kunnen worden voor de aankoop van circulaire minicontainers (tweewielers), maar ook voor circulaire vierwielcontainers.

Wij roepen onze leden op om de aanbestedingsstukken te gebruiken bij de aankoop van rolcontainers, aangezien het niet nodig is om hier virgin materialen voor te gebruiken. Zeker niet als wordt gekozen voor een grijze romp, een kleur die goed gemaakt kan worden van recyclaat. Hergebruik van de assen en wielen van minicontainers blijkt ook heel goed mogelijk. Avans en gemeente Oosterhout onderzochten eerder dat deze assen en wielen eenvoudig onder een nieuwe minicontainer geplaatst kunnen worden. Klik hieronder voor de vernieuwde aanbestedingsstukken.

Vernieuwde aanbestedingsstukken

Circulaire rolcontainers