Op 13 februari presenteerden wij namens de gemeentelijke afvalinzameling de Actielijst Afvalpreventie aan de Tweede Kamer. De actielijst zet zeven landelijke beleidsmaatregelen uiteen om te komen tot minder afval. De lijst is niet onopgemerkt gebleven; diverse mediakanalen besteedden aandacht aan luierafval.

Het verminderen van luierafval is één van de maatregelen opgenomen in de Actielijst Afvalpreventie. Blijkbaar raakt het onderwerp een gevoelige snaar: Binnenlands Bestuur, RTL en NRC maakten er items over. Daarbij speelden de wasbare luier en zindelijkheidstraining een hoofdrol. Voorzitter van onze expertgroep luiers, Marten Boels, wist RTL precies te vertellen hoe de vork in de steel steekt. “Het gaat om 200 miljoen kilo luiers van baby’s én 200 miljoen kilo van volwassenen, per jaar, het is echt enorm veel afval.”

Lees de artikelen via onderstaande links:

RTL - Wasbare luier de norm

NRC - Kinderen eerder zindelijk krijgen, dat is pas duurzaam

Binnenlands Bestuur - Omwille van de circulariteit: een aanval op de luier

Afvalpreventie bij radio Vroeg!
Om 4.30 mocht onze directeur Wendy de Wild zich melden bij radioprogramma Vroeg!, onderdeel van BNNVARA. Daar ging zij tussen 5.00 en 6.00 in gesprek met Merel Wielaert over afvalpreventie. Beluister het gesprek via de link hieronder:

Vroeg! Over Afvalpreventie