Han en Olaf reageren op het besluit in dit bericht:Han Noten sinds 2013 en nog tot 13 mei dit jaar voorzitter van de vereniging: “Ik vind het jammer dat ik velen van jullie nu geen hand meer kan schudden, maar tegelijkertijd moeten we de maatregelen uiterst serieus nemen. Ik heb de afgelopen jaren als voorzitter van de NVRD als zeer prettig ervaren en kan wel zeggen dat ik geen andere vereniging ken die zo hecht is en waar zo’n goede sfeer hangt als bij de NVRD. We hebben in die acht jaar veel bereikt en ik dank met name mijn mede bestuursleden en de mensen van het bureau voor de fijne samenwerking. ”

Olaf Prinsen sinds 2015 directeur van de NVRD: “Per 1 april start ik als directeur voor Jeugdzorg Nederland, een branchevereniging in een totaal andere hoek dan de NVRD. Ik ga de NVRD missen, de sector, maar zeker ook de mensen. Wat mij bij blijft is de sterke onderlinge verbondenheid en de publieke drive waarmee de leden hun werk doen. Deze publieke drive die verschillende belangen deed vernevelen, dat vind ik mooi en neem ik mee”.

Zowel Han Noten als Olaf Prinsen hadden graag in persoon afscheid genomen. Gekeken wordt nu of er een alternatief moment gepland wordt. Hierover zullen wij de leden tijdig informeren. Er verschijnt komende weken nog een NVRD Podcast met Olaf Prinsen en Han Noten geeft nog een NVRDtalk / Webinar over het onderwerp: 'na de crisis!' Hierover later meer. Ook in de GRAM-uitgaven van april en mei wordt stilgestaan bij het vertrek van beide heren.