MaatregelenHierbij volgt de afval- en reinigingsbranche de landelijke richtlijnen van het RIVM. Daarnaast nemen veel NVRD leden, vanwege het maatschappelijk belang van hun dienstverlening, met ingang van 13 maart een aantal preventieve maatregelen die tenminste tot en met 31 maart 2020 gelden:

  • Kantoormedewerkers werken zoveel mogelijk thuis
  • Medewerkers in inzameling en het beheer van de openbare ruimte komen niet in groepjes bij elkaar (bijv. bij start dienst, of tijdens de lunch)
  • Medewerkers met koorts of (hoge) luchtwegklachten blijven thuis
  • Bijeenkomsten vanaf 20 personen worden uitgesteld of geannuleerd
  • Afspraken met externen van minder dan 20 personen worden ook uitgesteld tenzij echt noodzakelijk

Uitvoerende taken in de openbare ruimte gaan (vooralsnog) bij de meeste leden gewoon door. Voor actuele informatie kunt u het beste terecht op de website van uw inzamelaar/gemeente.

Grondstoffencongres 2020 verplaatstOp 19 maart aanstaande stond het Grondstoffencongres gepland. Dit evenement, dat we samen met de VNG organiseren, had maar liefst 550 aanmeldingen. Het grondstoffencongres wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Landelijke Opschoondag 21 maartVanochtend maakte NederlandSchoon bekend dat ook de Landelijke Opschoondag dit jaar niet door kan gaan. Het samen opruimen gaat in tegen de adviezen van het RIVM om contact tot 31 maart zoveel mogelijk te vermijden. 

BranchevoorbeeldAfvalinzamelaar Meerlanden stelde onderstaand schema en protocol op: