NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

10 december NVRDtalk: Duurzaam de feestdagen door

Datum: 03-12-2020
De feestdagen staan in het teken van lekker eten, cadeautjes, gezelligheid en nu ook duurzaamheid. De inkopen voor kerst kunnen veel duurzamer. Bewuster inkopen door bijvoorbeeld tweedehands producten als gewenste cadeaus te kopen. Het kerstmenu uitbundig klaarmaken, maar wel met de juiste mate voor het aantal gasten. Om vervolgens de dag erna de kliekjes te gebruiken in de lunch of voor het derde kerstdag menu. Goede manieren om de feestdagen ook duurzamer door te komen.

Corné van Dooren van het Voedingscentrum vertelt over hoe men voedselverspilling tijdens de feestdagen kan voorkomen. Door slim te kopen, koken en restjes te gebruiken vier je kerst verspillingsvrij. Ook vertelt Corné over de cijfers en de impact van voedselverspilling. Het Voedingscentrum meet jaarlijks de aantal kilo’s voedselverspilling in het restafval en gft afval via sorteerproeven. Kunnen we deze feestdagen kilo’s afval afvallen door voedselverspilling tegen te gaan?

Eric Alberts, regio bedrijfsleider bij Het Goed vertelt tijdens deze talk over de bijdrage van kringlopen aan duurzamere feestdagen. Het Goed heeft bijvoorbeeld Green Friday (in plaats van Black Friday) georganiseerd. Door tweedehands inkopen doen voor de feestdagen bespaar je per kilo hergebruik, 1 kilo Co2 uitstoot. Hoe organiseert Het Goed deze initiatieven? Hoe werkt een kringlooporganisatie aan een duurzamere en inclusieve samenleving? En hoe kunnen kringlopen bijdragen aan landelijke en lokale gemeentelijke doelstellingen?

 

Meld je nu kosteloos aan voor dit webinar. 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.