NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

14 november Online lunchlezing: 'Repareren binnen circulaire ambachtscentra'

Datum: 03-10-2022
Veel producten die een mankementje hebben, kunnen na een reparatie nog prima een tweede of derde leven krijgen. Daarom is reparatie een van de vijf pijlers waarop een circulair ambachtscentrum rust. Maar hoe geef je die reparatieactiviteiten in de praktijk vorm?

En hoe zorg je dat omwonenden van jouw circulair ambachtscentrum ook welkom zijn met kapotte spullen die zij willen blijven gebruiken? Met andere woorden: hoe zorg je dat jullie niet alleen afgedankte spullen opknappen, maar ook voorkomen dat producten worden afgedankt?

In deze ZOOM lunchlezing gaat Martine Postma van Stichting Repair Café International in op diverse mogelijkheden. Ze spreekt met initiatiefnemers die reparatie al echt een centrale plaats in hun circulair ambachtscentrum hebben gegeven, maar ook met mensen die dit onderdeel nog aan het organiseren zijn. Ook komen mensen aan het woord die op andere manieren bezig zijn de repareer-infrastructuur in hun buurt te versterken. De bedoeling is om van elkaar te leren.

Klik hier om u aan te melden.


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.