NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

18 september: bijeenkomst: Hoe voorkomen we afvalbranden?

Datum: 29-08-2019
Afvalbranden, ze lijken steeds meer aandacht te krijgen. Provincie Noord-Brabant, NVRD, BRBS Recycling, Federatie Herwinning Grondstoffen, Transport en Logistiek Nederland en Vereniging Afvalbedrijven organiseren hierom samen de bijeenkomst ‘Hoe voorkomen we afvalbranden?’.

Tijdens het ochtendprogramma nemen enkele experts uit het vak u via korte pitches mee in de oorzaken en gevolgen van afvalbranden vanuit verschillende perspectieven. Na de lunch gaan we in twee groepen uiteen om gezamenlijk te discussiëren over prikkelende stellingen. De conclusies koppelen we plenair terug: wat moet er gebeuren om het risico op afvalbranden te verkleinen? Wie zijn daarbij aan zet?

Programma
11.00 – 11.30 uur    Inloop met koffie en thee
11.30 – 11.40 uur    Opening door dagvoorzitter Nancy Wester (programmamanager Milieu en Gezondheid, provincie Noord-Brabant)
11.40 – 12.45 uur    Pitches over de oorzaken en gevolgen van afvalbranden. Sprekers: Nico van Mourik (directeur Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant) Hessel Poortvliet (beleidsadviseur KAM bij HVC Groep) en Michiel Kerstens (risicomanager bij HVC Groep) en Roland Amoureus (director Public Affairs bij Renewi).
12.45 – 13.30 uur    Lunch
13.30 – 14.15 uur    Discussie over stellingen
14.15 – 14.30 uur    Korte koffie/theebreak
14.30 – 15.00 uur    Plenaire terugkoppeling en bespreken van vervolg
15.00                     Gelegenheid tot napraten

Datum: woensdag 18 september
Tijd: 11.30 – 15.00 uur
Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan1, 's-Hertogenbosch

Aanmelden kan via het digitale aanmeldformulier: https://formulieren.brabant.nl/provnbr/Aanmelden_Bijeenkomst_Afvalbranden Er zijn geen kosten voor deelname aan verbonden.


                 

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.