NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Aan de slag met duurzaamheidsrapportage

Datum: 15-03-2023
Gaat jouw organisatie de komende jaren ook (nog meer) aan de slag met duurzaamheid? Dan is het belangrijk dat dit op de juiste manier wordt vastgelegd en gerapporteerd.
Om de branche hierbij te helpen is er een projectteam opgestart die ervoor gaat zorgen dat iedereen in lijn met Europese wet- en regelgeving over hun duurzaamheidsprestaties kan rapporteren. 

Streven naar een duurzame en circulaire samenleving vereist transparantie. Want hoe meten we duurzaamheid en wat is de impact van een organisatie op mens en milieu? Transparantie is dan ook de kern van de nieuwe Europese wet rondom duurzaamheidsverslaglegging (CSRD). 

Het projectteam CSRD richt zich specifiek op de vraag wat er nodig is voor onze leden om te rapporteren volgens deze nieuwe richtlijn. Als projectteam willen we de leden betrekken die actief met duurzaamheidsrapportage aan de slag (willen) gaan. Enerzijds om hen te informeren over de ontwikkelingen van het projectteam en anderzijds om hier directe feedback over te ontvangen. Op deze manier maken we duurzaamheidsverslaglegging toegankelijk en toepasbaar voor de hele branche.

Interesse en/of vragen? 
Neem contact op met Gerjan den Hertog


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.