NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Aan de slag met OPK?

Datum: 18-01-2023
Oud papier is de voornaamste grondstof voor het maken van nieuwe papieren en kartonnen producten. Ruim 86% van het nieuwe papier wordt gemaakt van gerecyclede papiervezels. Door oud papier en karton gescheiden in te zamelen en te recyclen zijn minder nieuwe grondstoffen nodig. Een papiervezel kan namelijk tot wel zeven keer worden gerecycled.
Om gemeenten op weg te helpen bij meer én betere gescheiden inzameling en recycling van oud papier en karton (OPK) is door VANG-Huishoudelijk Afval een Wegwijzer OPK ontwikkeld. Hierin vind je bijvoorbeeld informatie over de VANG-ambitie en het belang van kwaliteit, maar ook best pracatices om je voordeel mee te doen. 

De Wegwijzer OPK is de vierde in een reeks Wegwijzers die VANG-Huishoudelijk Afval publiceert. De Wegwijzers bieden een snelle introductie in het thema met verwijzingen naar de meest relevante documenten. Ga voor alle Wegwijzers naar onze VANG-pagina. Heb je na het lezen van een Wegwijzer nog vragen, neem dan gerust contact op met een van de VANG-adviseurs. 


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.