NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Aanmelden voor Benchmark Zwerfafval nu mogelijk!

Datum: 24-05-2023
Wens je meer inzicht in de kosten van zwerfafval? En wil je weten hoe je gemeente of reinigingsdienst het doet ten opzichte van andere organisaties? Doe dan mee met de Benchmark Zwerfafval die de NVRD in samenwerking met Rijkswaterstaat binnenkort opstart.

Begin dit jaar is het Kostenonderzoek Zwerfafval gepubliceerd, uitgevoerd door onderzoeksbureau Tauw. In het eindrapport is geconcludeerd dat gebiedsbeheerders moeite hebben om de benodigde gegevens over zwerfafval boven tafel te krijgen. Het kostenonderzoek wordt over enkele jaren herhaald en Tauw adviseert om gebiedsbeheerders de komende jaren te ondersteunen om de gegevens structureel inzichtelijk te maken. Zij geven aan dat de Benchmark Zwerfafval van de NVRD hiertoe een handig middel kan zijn.

Daarom pakken wij samen met Rijkswaterstaat de handschoen op. Zowel gemeenten die wel hebben deelgenomen aan het kostenonderzoek als gemeenten die niet hebben deelgenomen kunnen zich gratis aanmelden voor de Benchmark Zwerfafval. Voor gemeenten die wel hebben deelgenomen aan het kostenonderzoek is deelname extra laagdrempelig aangezien de aangeleverde gegevens voor het onderzoek ook nu gebruikt kunnen worden. 

Deelnemen aan de Benchmark Zwerfafval 
Dus ben je benieuwd naar hoe jouw gemeente het doet ten opzichte van andere gemeenten op het gebied van zwerfafval? Meld je dan hier aan. Deelname is gratis.


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.