NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Afsluiting Nationale Recycleweek in zwolle

Datum: 15-10-2019
Op 14 oktober ging de Nationale Recycle Week van start. Gedurende deze recycleweek staat het inleveren van oude elektrische apparaten (e-waste) centraal, zodat het weer hergebruikt kan worden voor het maken van nieuwe producten. Gedurende de week zijn er diverse persmomenten in het land georganiseerd. Op zaterdag 19 oktober a.s. vindt de afsluiting van de week plaats om 12.00 uur bij de GRIP-wagen in Zwolle-Zuid. Als afsluiting van de week reikt Olaf Prinsen, directeur van de NVRD, een refurbished iPad uit aan degene die op zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur de meeste stuks kleine e-waste in heeft geleverd bij de GRIP-wagen.  

De afsluiting van de week is een samenwerking tussen NVRD, ROVA en de gemeente Zwolle.

Hoe kun je winnen?

De GRIP-wagen staat zaterdag 19 oktober vanaf 9.00 uur aan de Van der Capellenstraat in Zwolle-Zuid. Bezoekers kunnen tot 12.00 uur hun kleine elektrische apparaten, zoals een scheerapparaat, bureaulamp of telefoonoplader inleveren bij de GRIP-wagen. Degene die zaterdagochtend de meeste kleine elektrische apparaten inlevert wint een refurbished iPad.

 

Wat is de GRIP-wagen?

Bij de GRIP-wagen kunnen inwoners uit Zwolle terecht met hun afval dat niet in de (ondergrondse) container hoort. Het ingeleverde afval is een waardevolle grondstof voor het maken nieuwe producten. Het gaat dan om kleine hoeveelheden afval, zoals piepschuim, klein chemisch afval en kleine elektrische apparaten. Als het in een grote boodschappentas past, dan mag het ingeleverd worden bij de GRIP-wagen. De GRIP-wagen staat op verschillende dagen bij de grotere winkelcentra in Zwolle en op de markt in de stad. Kijk voor meer informatie over de GRIP-wagen op www.rova.nl/grip

Over de Nationale Recycle Week

De Nationale Recycleweek vindt plaats van 14 tot 21 oktober. De Recycleweek focust zich op e-waste. Veel mensen weten niet hoeveel apparaten/lampen ze in huis hebben. Daarnaast laten mensen vaak afgedankte elektronica in lades of op zolder liggen. Dat is zonde want het is een stroom die zeer goed te recyclen is. Vandaar dat nu deze campagne om mensen bewust te maken. Meer informatie over de week: www.iedereenrecyclet.nl

Podcast

Benieuwd hoe Mark Beumer van het Groene Brein omgaat met e-waste? beluister hieronder de podcast die de NVRD maakte speciaal voor deze week.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.