NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Afvalfonds Verpakkingen biedt basisscholen gratis inzamelsysteem

Datum: 11-03-2022
Met ingang van 1 januari 2023 kunnen basisscholen in heel Nederland gratis gebruik maken van een inzamelsysteem voor plastic verpakkingen en drankenkartons. Dit maakte het Afvalfonds Verpakkingen deze week bekend via een speciaal persbericht.
Deze mededeling loopt vooruit op de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) voor al het bedrijfsafval dat vanaf 2023 ingaat. Dit betekent dat het Afvalfonds Verpakkingen, naast aan huishoudens, ook aan deze bedrijfsmatige ontdoeners van verpakkingsafval een passend innamesysteem moet gaan aanbieden.

De NVRD is groot voorstander van afvalscheiding op scholen en heeft gemeenten en publieke bedrijven die hier stappen in hebben gezet ondersteund. Over het initiatief van het Afvalfonds is de NVRD vooralsnog niet geïnformeerd. We zijn dan ook zeer geïnteresseerd in hoe het Afvalfonds denkt om te gaan met de bestaande initiatieven op dit gebied.  

Kijk voor meer informatie over het initiatief van het Afvalfonds Verpakkingen op afvalgoedgeregeld.nl


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.