NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Afvalfonds Verpakkingen zet in op innamesysteem voor blikjes buiten de supermarkt

Datum: 06-07-2021
Vandaag deed het Afvalfonds Verpakkingen een uitvraag om de inname van blikjes in het statiegeldsysteem buiten de supermarkt plaats te laten vinden. De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNL) en Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) hebben het Afvalfonds Verpakkingen gevraagd om namens de producenten en importeurs deze uitvraag te doen. Gebrek aan ruimte en hygiëne (in de supermarkten) worden aangedragen als belangrijkste factoren om de inzameling van blik buiten de supermarkten te organiseren.    

Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om een aanbod te doen voor een innamesysteem buiten de supermarkt, dat aan de gestelde voorwaarden in de uitvraag voldoet.

Gemeenten
Aangezien het om een omvangrijke operatie gaat die zeer belangrijk is voor het schoonhouden van Nederland en bijdraagt aan meer recycling wordt automatisch ook gekeken naar gemeenten. Komende weken onderzoekt de NVRD onder haar leden (gemeenten en publiek bedrijven verantwoordelijk voor de openbare ruimte en afvalinzameling) hoe ze hierin staan en welke rol ze hierin willen en kunnen spelen bijvoorbeeld met betrekking tot vergunningverlening.

Link: persbericht Afvalfonds Verpakkingen

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.