NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

AfvalHelden op Milieustraten

Datum: 06-03-2021
Vandaag staan de Helden op de milieustraten in de schijnwerper. Op diverse milieustraten in Nederland is dit reden voor een bescheiden feestje en krijgen medewerkers koeken aangeboden door Wecycle. Milieustraten zijn een belangrijk onderdeel van de inzamelstructuur. Grotere stukken afval zoals oude matrassen, kastjes die niet meer geschikt zijn voor een tweede leven of een net gesnoeide haag wil je het liefst zo snel mogelijk kwijt. Dit kan op de milieustraten.  

Veel milieustraten hebben het momenteel drukker dan ooit. Door het mooie weer van de afgelopen tijd, de lockdown(s), de bijbehorende opruimdrift en het feit dat er minder auto’s kunnen worden toegelaten i.v.m. de coronamaatregelen moeten bezoekers vaak langer wachten en lijkt het nog drukker.

Steek je duim op
Milieustraatmedewerkers hebben het niet altijd gemakkelijk. In sommige gemeenten moet er voor bepaalde stromen worden betaald. Als een inwoner hier niet op heeft gerekend kan dit tot irritaties leiden. Dit snapt een milieustraatmedewerker maar al te goed. Deze heeft zich ook aan de geldende regels van de gemeente te houden dus irritatie en zeker agressie hebben op zo’n moment totaal geen zin. Wij roepen juist op om wat aardiger te zijn voor deze medewerkers die het wel mogelijk maken dat iedereen zijn of haar afval kwijt kan. Steek daarom wat vaker je duim op als blijk van waardering!

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.