NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Afvalinzameling in Nederland gaat door

Datum: 19-03-2020
Het Coronavirus zorgt ervoor dat veel activiteiten in Nederland stil komen te liggen, uitgesteld worden of afgelast worden. Zo niet de werkzaamheden in de afval- en reinigingsbranche. Duizenden mannen en vrouwen zetten zich verspreid over Nederland in om ook in deze tijd het inzamelen, vervoeren en verwerken van afval en grondstoffen voort te zetten.

Met doordachte maatregelen houden we Nederland samen schoon en afvalvrij, ook tijdens een crisissituatie. We vervullen immers een belangrijke rol in het kader van de volksgezondheid.

Aanvullende maatregelen op RIVM richtlijnen
Om de continuïteit van de inzameling zo lang en goed mogelijk te kunnen blijven garanderen, nemen leden van de NVRD verschillende maatregelen. De landelijke richtlijnen van het RIVM zijn hierbij uiteraard leidend. Aanvullende maatregelen die leden nemen zijn onder andere:

  • Gefaseerd opstarten.
  • Sluiten van de kantine.
  • Beschikbaar stellen van desinfecterende middelen voor het reinigen van stuurwielen, de cabine en kantoorwerkplekken.
  • Het afgelasten van zowel interne als externe bijeenkomsten.
  • Het splitsen van kritieke afdelingen om de risico’s te spreiden en de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen.

Wilt u meer weten over wat de NVRD en haar leden doen in deze tijd? Bekijk dan het dossier 'Coronavirus in de afval- en reinigingsbranche' op de website.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.