NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Afvalinzameling moeilijker in grote delen van het land door gladheid

Datum: 11-02-2021
In grote delen van Nederland is er afgelopen weekend veel sneeuw gevallen en is het nog steeds glad. Dit betekent voor veel afval- en reinigingsdiensten aanpassen. Omdat de veiligheid van mensen voorop staat en de focus meer ligt op de gladheidbestrijding i.p.v. de inzameling. Deze inzameling gebeurt in veel gebieden dan ook anders dan normaal. Sommige diensten zamelen helemaal niet in en verplaatsen de inzamel dag naar een later moment in de week of een andere week anderen zamelen wel in maar beperkt. Inwoners worden opgeroepen om de berichtgeving van hun gemeente of inzamelaar in de gaten te houden.  

Gladheidbestrijding
Leden van de NVRD zijn verantwoordelijk voor het inzamelen van afval maar ook voor de gladheidbestrijding binnen de gemeentegrenzen. Omdat de wegen moeilijk begaanbaar zijn, de kou de operatie bemoeilijkt en de mannen en vrouwen die normaal de inzameling doen nu ingezet worden in de gladheidbestrijding, kan lokaal de afvalinzameling anders verlopen dan normaal. 

Meldpunt
De NVRD roept leden die problemen ervaren met de inzameling of gladheidbestrijding op om dit via het meldpunt van de NVRD te melden meldpunt@nvrd.nl . Op deze manier kan de NVRD knelpunten signaleren en waar wenselijk hulp bieden.

Wij maakten een overzicht van gemeenten waar de afvalinzameling anders verliep dan normaal: Dit overzicht geeft een goed beeld hoe de leden van de NVRD zichaanpasten en op dit moment nog aanpassen aan de situatie: Download de pdf hier.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.