NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Arbeidsinspectie gaat controleren op dieselmotoremissies

Datum: 07-04-2022
Eind april of begin mei zal de Arbeidsinspectie (NLA) beginnen met het controleren van dieselmotoremissies (DME) op eigen terreinen binnen onze sector. Dit zal steekproefsgewijs gebeuren en kan overal plaatshebben.

De huidige planning van de NLA is om de inspecties af te ronden voor uiterlijk 1 oktober 2022. Bij de inspecties gebruikt de NLA de arbocatalogus van de afvalbranche (https://www.arbocatalogus-afvalbranche.nl/) als kader. Aanvullend hierop kan een RI&E zijn opgesteld die ook wordt meegenomen. Hoogstwaarschijnlijk wordt gecontroleerd op de blootstelling aan DME (https://www.arbocatalogus-afvalbranche.nl/risicogroep/dieselmotoremissies), waarschijnlijk gaat vooral gelet worden op binnenruimtes (https://www.arbocatalogus-afvalbranche.nl/definitie-omsloten-ruimte-dme).

 

 


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.