NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Benchmark HHA: aanmelden kan nog tot 11 april

Datum: 03-04-2022
De Benchmark Huishoudelijk Afval is hét vergelijkingsinstrument voor gemeenten en publieke organisaties. Een handige tool waarmee inzicht verkregen kan worden in de eigen prestaties en aanpak op het gebied van afval- en grondstoffenbeheer. Aanmelden kan nog tot 11 april
In 2020 is besloten om in de benchmark meer aandacht te schenken aan de kwaliteit van de ingezamelde grondstoffen en de verwerkingsstappen ná inzameling. Om dit te bereiken zijn er circulaire indicatoren toegevoegd aan de benchmark die aangeven in welke mate en op welk kwaliteitsniveau materiaalketens sluitend zijn. Hoeveel procent van de vrijgekomen grondstoffen gaat daadwerkelijk weer terug de keten in? 

Een voorproefje!
In een uitgebreid artikel, dat ook zal verschijnen in de GRAM van maart, vertellen wij u hier graag alvast meer over.

Om tot eerdergenoemde conclusies te kunnen komen, dienen de deelnemers aan de benchmark informatie van verwerkers en sorteerders in te voeren. Dit jaar zetten we daar nog actiever op in. Als organisatie achter de benchmark ondersteunen wij de deelnemers bij het vergaren van deze data. Ook plannen we excursies naar diverse verwerkers. Zo maken we circulariteit in de hele keten tastbaar en inzichtelijk. 

Meedoen aan de Benchmark Huishoudelijk Afval 2022?
Aanmelden kan nog tot 11 april via: https://www.benchmarkafval.nl/aanmelden/


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.