NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Bijeenkomst Regio West: ‘Innovaties in sterk stedelijk gebied’

Datum: 09-11-2021
Nu we elkaar weer live mogen ontmoeten, organiseert het bestuur van de Regio West op 25 november een bijeenkomst over ‘Innovaties in sterk stedelijk gebied’.

Sterk stedelijke gemeenten zien zich uitgedaagd in het vinden van oplossingen in gebieden waar steeds compacter en hoger gebouwd wordt. Hoe gaan deze gemeenten hiermee om? Hoe benut je de openbare ruimte optimaal en biedt je toch de mogelijkheid voor afvalscheiding aan inwoners. Eén van deze oplossingen is het Ondergronds Afval Transport systeem. Steeds meer gemeenten zien hier in de voordelen.

De bijeenkomst staat in het teken van 'lessons learned en best practices' in sterk stedelijk gebieden. Wat zijn de uitdagingen, kansen en mogelijkheden op dit gebied? We combineren het nuttige met het aangename en hopen u op 25 november weer te ontmoeten. Aanmelden kan hier.

Programma:

14.30 uur      Ontvangst locatie, Zaal
15.00 uur      Opening door Pieter Kaltner – voorzitter
15.15 uur      Ontwikkelingen binnen NVRD
15.30 uur      Onlangs hebben de Young Professionals van de NVRD zich gebogen over de uitdagingen van afvalscheiding in de hoogbouw van de gemeente Den Haag. Wat zien de Young professionals als kansrijke maatregelen? Douwe Duitema, plaatsvervangend voorzitter Young Professionals/ K+V, geeft een toelichting.            
16.00 uur      Pauze
16.15 uur      Het Ondergronds Afval Transportsysteem is nu in een aantal gemeenten operationeel en in een aantal in onderzoek. Han Stellinga van Dura Vermeer/ Centralned geeft een toelichting op de implementatie van het OAT.
16.55 uur      Afsluiting door Pieter Kaltner, voorzitter
17.00 uur      Einde programma, netwerkborrel

Datum en tijdstip en locatie: 
25 november 2021, 14.30u tot 17.00u, Rotterdam Sience Tower, Marconistraat 16 3028 AK, Rotterdam (parkeren kan in parkeergarage)

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.