NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Bijeenkomst Young Professionals: inzamelen met en op scholen

Datum: 29-04-2019
Voor de Young Professionals (< 35 jaar) uit de afval- en reinigingsbranche organiseert Young NVRD op 24 mei 2019 wederom een bijeenkomst. Het thema: inzameling op en met scholen. De bijeenkomst vindt plaats bij ROVA, in Zwolle.

De discussie over afvalinzameling op scholen wakkert steeds vaker aan. Daarnaast is het onderwijzen van kinderen een steeds vaker ingezet middel om gedrag (van ouders) te beïnvloeden. Genoeg reden voor Young NVRD om hier een bijeenkomst aan de wijden.

We horen van ROVA en Avalex hoe zij hun educatieprogramma vormgeven. Zo neemt ROVA basisschoolleerlingen mee op tour tijdens de Groentour. In twee uur tijd leren de kinderen alles over grondstoffen en het hergebruik hiervan.

Avalex ontwikkelde verschillende lessen rondom grondstoffen: voor iedere leeftijd wat wils. Zo gebruiken zij een grondstoffenkwartet spel, maar gaan ook op pad met de oudste kinderen van de basisschool.

We sluiten af met Ilse van den Breemer van Suez. Zij vertelt over de rol die Suez speelt bij het inzamelen op scholen. Welke ontwikkelingen nemen zij waar?

Natuurlijk kan een borrel niet ontbreken, deze vindt plaats bij Van der Valk Zwolle. Dit is slechts enkele minuten rijden vanaf ROVA. Voor de OV-gebruikers onder ons zorgen we voor een carpool mogelijkheid.

PROGRAMMA
14:00 – 14:30     Inloop
14:30 – 14:45     Welkom door Young-NVRD
14:45 – 15:45     Groentour, ROVA
15:45 – 16:00     Avalex
16:00 – 16:30     Ilse van den Breemer, Suez
16:30 – 17:00     Naar borrellocatie
17:00 – 19:00     Netwerkborrel bij Van der Valk Zwolle

 

Aanmelden kan via https://www.nvrd.nl/cms/showpage.aspx?id=6139

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.