NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Bijeenkomst Young Professionals ‘Ontmoet (on)ervaren'

Datum: 01-08-2019
Op 30 augustus 2019 organiseert Young NVRD de tweede bijeenkomst van 2019 voor de Young Professionals (< 35 jaar) uit de afval- en reinigingsbranche. De bijeenkomst vindt plaats bij STEK in Breda, een inspirerende plek voor ondernemers die zich met duurzaamheid bezig houden.

 

De titel ‘Ontmoet (on)ervaren’ zegt het al: op deze bijeenkomst brengen we onze Young Professionals in contact met hen die al wat langer aan de slag zijn in onze branche. Denk hierbij aan senior leden en (oud) bestuursleden. Om van elkaar te leren en vooral met elkaar in gesprek te gaan.

Rondleiding
Op 30 augustus ontmoeten we elkaar bij STEK te Breda, om 13.30. We starten met een rondleiding over het terrein van STEK: een braakliggend bedrijventerrein op het Bredase haveneiland. Hier hebben ondernemers sinds 2014 ateliers, kantoorunits, werkplaatsen, flexwerkplekken, winkeltjes en verschillende soorten horeca. Duurzaamheid en hergebruik zijn voor STEK belangrijke pijlers. Zo is het grootste deel van het STEK terrein gemaakt van restmateriaal.

Thematafels
Na de rondleiding komen we terug in de centrale ruimte en gaan we in gesprek aan thematafels. In kleine, gemêleerde groepjes discussieert men over verschillende stellingen. Het overkoepelende onderwerp hierbij is het overbodig maken van de afvalbranche.

Na een korte toelichting van de bevindingen per groep, is het daarna om 15.30 uur tijd voor een bezoek aan de Bredase bomen, een samenwerking tussen STEK en de gemeente Breda. Hier krijgen omgekapte bomen uit Breda een tweede leven als picknicktafel, snijplank of spelletjesbord.

Tussen 16.30 en 18.00 uur sluiten we de middag af met een netwerkborrel, bij STEK.

Aanmelden kan via: https://www.nvrd.nl/cms/showpage.aspx?id=6229

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.