NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Bouwmarkten dicht, milieustraten open?

Datum: 17-12-2020
De eerste vragen die na het afkondigen van de lockdown binnen kwamen, hadden te maken met het al dan niet openhouden van de milieustraten. Zeker omdat niet-essentiële winkels zoals bouwmarkten, tuincentra en meubelwinkels dicht zijn. Vooralsnog zijn er geen milieustraten gesloten omdat deze onderdeel uitmaken van de totale inzamelstructuur. Wel zijn de toegangscontroles en de maatregelen verscherpt.

Ook besloten verschillende inzamelaars om bezoekers alleen op afspraak toe te laten. Een aantal gemeenten deed dit ook al tijdens de eerste golf. Omdat dit een groot succes bleek, zijn steeds meer gemeenten hiertoe overgestapt. De  positieve ervaringen van bijvoorbeeld de gemeente Zoetermeer hebben we al eerder in het bericht milieustraat op afspraak succes in Zoetermeer gedeeld. Uiteraard is het van belang om inwoners op te roepen een milieustraatbezoek uit te stellen als dat kan om het aantal vervoersbewegingen en het contact tussen mensen te beperken. Deze oproep kunnen gemeenten en inzamelaars verwerken in hun communicatie over de aangepaste openingstijden rond de feestdagen.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.