NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Brand bij PreZero

Datum: 17-06-2021
Woensdagochtend 16 juni jl. heeft er een grote brand plaatsgevonden bij PreZero in Zwolle. PreZero is een belangrijke sorteerinstallatie voor Regie Kunststoffen Nederland (RKN), een gezamenlijke entiteit van HVC en Midwaste. De brand is ontstaan in de hal waar de sorteermachines staan om het PBD-materiaal te sorteren. Brandwerende muren hebben kunnen voorkomen dat de brand verder door het pand is verspreid.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar vooralsnog kunnen we de totale installatie als verloren beschouwen. Op het moment van de brand draaide de installatie en waren er mensen aanwezig. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De brand heeft ervoor gezorgd dat een aanzienlijk deel van de sorteercapaciteit direct is weggevallen. PreZero en RKN werken samen hard aan een plan om de volumes tijdelijk op te slaan of om te leiden naar andere of nieuwe sorteerinstallaties.

Het omleiden van deze volumes vraagt tijd en dat betekent dat er tijdelijk stagnatie of voorraadvorming kan optreden in de keten. RKN vraagt begrip voor de situatie en werkt achter de schermen hard aan structurele oplossingen.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.