NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Cameratoezicht en privacy

Datum: 19-03-2020
Verschillende NVRD leden maken gebruik van cameratoezicht in verband met het voorkomen van bijplaatsingen bij afvalcontainers of op de milieustraat. Mag dit eigenlijk wel? Een relevante vraag die de NVRD er samen met Hekkelman advocaten toe heeft aangezet de Factsheet Privacy te herzien.

De factsheet is uitgebreid met hoofdstukken over cameratoezicht in verband met bijplaatsingen en cameratoezicht op milieustraten. Voor beide gevallen van het gebruik van camera’s is de conclusie dat het op deze manier van het verzamelen van gegevens als risicovol moet worden aangemerkt.

Naast de toevoeging van camera toezicht aan de Factsheet Privacy is daarin de link naar het Stappenplan gebruik persoonsgegevens voor afvalbeleid (opgesteld vanuit VANG-HHA door Rijkswaterstaat, Hekkelman en de NVRD) verwerkt. Ook is de Factsheet up to date gebracht conform de laatste inzichten op het gebied van het privacy recht. Kortom, genoeg redenen om de herziene Factsheet Privacy nog eens te bekijken. Geïnteresseerd? Klik dan hier.

Luister hier naar de podcast die de NVRD eerder opnam met Monique Hennekens van Hekkelman Advocaten:

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.