NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Campagne-toolbox: 'Je plek schoon achterlaten. Zó gefikst!'

Datum: 19-04-2022
De zwerfafvalcampagne ‘Je plek schoon achterlaten. Zó gefikst!’ van Schouders onder Schoon is bedoeld om jongeren én gezinnen te stimuleren hun afval op te ruimen na een verblijf in een park of recreatiegebied. De campagne is gestart in 2021 en dit jaar aangevuld met nieuwe materialen.
Gratis te gebruiken
De toolbox bestaat uit offline materialen zoals posters, sjablonen, stickers en online producten waaronder gifjes, banners en social posts. Deze campagnemiddelen helpen u om dit voorjaar of aankomende zomer een effectieve campagne neer te zetten. Diverse gemeenten gingen u al voor. Als gemeente, maar ook als gebiedsbeheerder, kunt u het materiaal kosteloos downloaden en daarna zelf laten printen. Het materiaal is eenvoudig te personaliseren. Zo kunt u uw eigen logo als afzender op de posters en stickers plaatsen of de achtergrondfoto vervangen door een herkenbaar beeld uit uw gemeente.

Extra tips
‘Zo Gefikst!’ is voor het eerst ingezet in 2021 door de gemeenten Utrecht en Alphen aan den Rijn. De evaluatie hiervan heeft geleid tot enkele praktische tips. Ook deze zijn terug te vinden in de vernieuwde toolbox.

Heeft u advies nodig over het inzetten van de campagne? Mail dan naar zwerfafval@rws.nl

Deze campagne is tot stand gekomen in samenspraak met de organisaties van het platform Schouders onder Schoon. De materialen zijn tussen begin 2022 en eind 2026 rechtenvrij te gebruiken.Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.