NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Campagne: Maak je gemeente recycleklaar

Datum: 18-06-2020
Doet uw gemeente aan bronscheiding? Dan is de campagne recycleklaar.nl voor de inwoners. De campagne maakt inwoners enthousiast voor het goed scheiden van plastic, blik en drinkpakken en stimuleert hen om deze verpakkingen leeg en los van elkaar aan te bieden. In de campagne spelen de verpakkingen de hoofdrol. Zij vertellen zelf hoe ze het liefst ingezameld worden.

Omdat iedere gemeente eigen terminologie en inzamelsystemen hanteert, zijn we weggebleven bij de afkortingen pmd/pbd en het afbeelden van containers, kliko’s e.d. Uit de pre-test van de campagne blijkt dat dit goed begrepen wordt.

Waarom deze campagne
Met de Ketenovereenkomst Verpakkingen 2020-2029 maakten de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het Afvalfonds Verpakkingen nieuwe afspraken over de acceptatie en vergoeding van ingezameld plastic, blik en drankenkartons. Ook is afgesproken om, op verzoek van veel gemeenten, een nieuwe campagne aan te bieden om de gescheiden inzameling van verpakkingen onder de aandacht te brengen.

De campagne Recycleklaar is de afgelopen maanden ontwikkeld onder aansturing van de werkgroep communicatie van het Platform Ketenoptimalisatie. In deze werkgroep werkten VNG, NVRD,  Milieu Centraal, ROVA, het ministerie van I&W, Nedvang en Afvalfonds Verpakkingen samen aan de campagne die inwoners op een luchtige manier aanspoort nog meer verpakkingsafval zorgvuldig te scheiden.

Meer informatie en een uitgebreide Toolkit voor gemeenten op: recycleklaar.nl

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.