NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Circulaire minicontainers voor ZRD, gemeente Middelburg, Terneuzen en Vlissingen

Datum: 20-02-2020
Een groot aantal Zeeuwse gemeenten heeft een aanbesteding voor circulaire minicontainers afgerond. Het modelbestek dat de NVRD samen met een aantal leden, waaronder ZRD, heeft ontwikkeld, was daarbij het uitgangspunt. Dit heeft ertoe geleid dat nu minicontainers worden ingekocht die voor 98% gemaakt worden uit gerecycled materiaal. Dat materiaal bestaat voor het grootste deel uit ingezameld huishoudelijk plastic verpakkingsafval en voor een deel uit oude afvalcontainers.

De nieuwe containers worden geleverd in één grijze kleur, die gemakkelijk gemaakt kan worden van gerecycled materiaal. De afvalfractie wordt in het geval van ZRD aangegeven met een kleurclip op de container. Als er iets in de inzameling verandert, hoeft alleen de kleurclip en niet het deksel vervangen of omgewisseld te worden. Gemeente Terneuzen, Middelburg en Vlissingen kozen voor een gekleurde deksel die de afvalfractie aangeeft.

De focus lag niet op een heel lichte minicontainer. Het omwaaien van minicontainers was een belangrijk aandachtspunt. De containers worden geleverd door SULO, die de aanbesteding won.

Met de aanbesteding van ZRD en een aantal Zeeuwse gemeenten kan inmiddels met recht gezegd worden dat een groot deel van Nederland een circulaire minicontainer voor de deur heeft staan. Partijen als de gemeente Rotterdam, HVC, Meerlanden, Midwaste, Houten, Utrecht en de Bilt gingen de Zeeuwse gemeenten immers voor.  

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.