NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

CirkelWaarde experimenteert met aparte inzameling kapotte opblaasbare producten

Datum: 03-08-2022
Kapotte opblaasbare producten, zoals zwembaden, luchtbedden, strandballen en opblaasdieren, belanden vaak bij het grofvuil of restafval en worden vervolgens in een verbrandingsinstallatie verbrand. Zonde, want het pvc kan ook worden gerecycled. Dit is beter voor het milieu en zorgt voor het behoud van grondstoffen.
Daarom is CirkelWaarde gestart met een proef waarbij deze producten op verschillende locaties van Afval Verwijdering Utrecht (AVU)Circulus en ROVA apart worden ingezameld. Ook hebben 2 kringlooporganisaties inmiddels containers geplaatst bij hun kringloopwinkels. 

De ingezamelde opblaasbare producten worden vervolgens door vinylrecycling.com verwerkt tot nieuwe grondstof voor allerlei producten. De proef duurt de hele zomer en zal na afloop worden geëvalueerd. 

Tegelijkertijd loopt er ook een campagne van Recycleklaar, waarbij 3 nieuwe visuals over dit onderwerp zijn toegevoegd aan de toolkit. Je vindt ze hier 

Meer weten over de proef van CirkelWaarde? 
Lees hier het bericht van NOS of beluister de uitzending van NPO Radio1 terug (54:50)


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.