NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Coronacompensatie afvalinzameling uitgekeerd

Datum: 06-05-2021
Van verschillende leden hebben we begrepen dat het vierde steunpakket Corona-maatregelen begin april is uitgekeerd aan gemeenten.  In dit pakket zijn ook de extra kosten voor afvalinzameling meegenomen. Hier heeft de NVRD in 2020 meerdere malen op aangedrongen bij VNG.

Dit bedrag is wel gelabeld voor afvalinzameling maar niet geoormerkt. Dit betekent dat de gemeente het bedrag wel ontvangt met een bepaald doel maar, net als de overige coronacompensatie, vrij is in de besteding ervan. Toch zijn er nog veel vragen bij gemeenten over de hoogte van de uitkering. Meer informatie hierover is te vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/financien-gemeenten-en-provincies/documenten/brieven/2021/03/26/aanvullende-brief-gemeentefonds-maart-2021

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.