NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Coronavirus in de afval- en reinigingsbranche

Datum: 03-03-2020
De afgelopen dagen krijgen we vragen over het coronavirus en hoe organisaties hiermee om moeten gaan. Het RIVM (Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu) is de belangrijkste informatiebron voor Nederland voor hygiëne en gezondheid. Dit is ook het instituut dat wij volgen en wij roepen leden op om hetzelfde te doen.

Het RIVM adviseert voor nu vooral de algemene hygiënemaatregelen goed toe te passen en alert te zijn. Op de site van het RIVM staan de laatste ontwikkelingen rondom het virus en een uitgebreid vraag & antwoord-deel: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. De NVRD adviseert deze site goed in de gaten te houden.

Werkgevers
Op de website van de Rijksoverheid is daarnaast informatie te vinden voor werkgevers, zoals maatregelen die genomen kunnen worden om zo veel mogelijk te voorkomen dat het virus de organisatie bereikt en om eventuele besmetting van collega op collega zoveel mogelijk te voorkomen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers-en-werknemers.

Hygiëneprotocollen
De bedrijfsarts kan in deze periode ook een extra rol vervullen. Zo doet u er goed aan om hier hygiëneprotocollen aan te vragen en kunt u vragen of er voor uw organisatie nog bijzondere preventieve handelingen nodig zijn. Voor (regio specifieke) vragen kan ook contact worden opgenomen met de GGD in uw regio

Branchevoorbeelden communicatie
Mailing Twente Milieu
Kaart Twente Milieu

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.