NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Cursus Acceptant vlakglasafval nu ook digitaal

Datum: 17-06-2020
De cursus Acceptant vlakglasafval is een initiatief van Vlakglas Recycling Nederland om vervuiling van de vlakglascontainer tegen te gaan. Voor de acceptant van vlakglasafval is het van groot belang om de vlakglascontainers schoon te houden en zo een hoge kwaliteit van het vlakglasafval te waarborgen. Is het ingezamelde vlakglas schoon, dan hoeft een recyclingbedrijf het niet te storten bij het restafval. Dit is bij vervuild vlakglas helaas wel het geval. Met de cursus Acceptant vlakglasafval helpen we de acceptant om vervuiling tegen te gaan.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid uitleg gegeven over vlakglas. Er wordt antwoord gegevens op vragen zoals:
-Hoe wordt vlakglas geproduceerd?
-Welke soorten vlakglas bestaan er?
-Wat zijn de voorwaarden voor de acceptatie van vlakglas voor de recycling?
-Hoe kan vlakglas veilig en optimaal worden ingezameld?
-Wat wordt er gemaakt van het gerecyclede glas?

Door de corona-crisis waren we genoodzaakt de geplande cursussen op locatie te annuleren. Wij hebben besloten de cursus om te zetten naar een digitale versie. Deze is nu klaar. In de digitale cursus wordt dezelfde informatie aan de orde gesteld als bij een ‘fysieke‘ cursus. Medewerkers van een milieupark kunnen de digitale cursus op eigen gelegenheid volgen en een aanvullende toets afleggen.

Wilt u meer weten? Bel 088-567 88 20.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.